Požiar v okolí Marbelly je pod kontrolou; hasiči likvidujú ešte možné ložiská

01.09.2012 Celý región

Madrid 1. septembra (TASR) - Rozsiahly lesný požiar, ktorý vypukol v noci na piatok v okolí juhošpanielskeho letoviska Marbella, sa v priebehu uplynulej noci podarilo hasičom dostať pod kontrolu. V oblasti však naďalej na likvidácii potenciálnych ohnísk pracuje viac ako 400 ľudí vrátane 150 príslušníkov ozbrojených síl.

Podľa predbežných odhadov plamene zničili územie v rozlohe najmenej 1000 hektárov. Zo šiestich ohrozených obcí museli evakuovať okolo 5000 ohrozených ľudí, väčšina ktorých sa už môže vrátiť do svojich príbytkov.

Obeťou plameňov sa stal 78-ročný britský občan, jeho manželka je nezvestná. Päť ďalších osôb previezli s popáleninami a príznakmi priotrávenia dymom do nemocníc.

Plamene, ktoré sa objavili najskôr v okolí mesta Coín v pohorí Sierra Negra, sa rýchlo rozšírili až po Marbellu, čomu napomohol silný vietor a vysoké teploty. Stredomorskú diaľnicu AP7, ktorú museli sčasti dočasne v oboch smeroch uzavrieť, dnes opätovne otvorili.

Andalúzsky premiér José Antonio Griňán už v piatok pre médiá priznal, že existuje dôvodné podozrenie z úmyselného založenia požiaru.

Vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k vzniku požiaru, pokračuje, poznamenávajú svetové tlačové agentúry.
 

Vyberte región